Header

Har faktiskt funderat ett tag på en till sadel. Idag när det gick så bra så blev man ännu lite mer sugen. Jag ser när jag kollar på filmen hur jag skulle komma mer till min rätt med en sadel som är gjord för den typen av arbete. Vad tycker ni hoppryttare? Är en dressyrsadel en vettig investering?

En Amerigo hade inte suttit fel då jag totalt älskar min sadel nu. Dock känner jag att det ska finnas en maxbudget i och med att hoppningen är mitt prio ett. Eller? Vid närmare eftertanke så skulle jag tillbringat mer tid i en dressyrsadel än en hoppsadel? hmm.. Ska fundera lite. Måste nog ändå ha en koll på hoppsadeln, så då kan man ju ta det samtidigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Min sits är fruktansvärt dålig när man ser den såhär i stillbilder, MEN den har blivit bättre så i don't care. Jag undrar mest varför kan det inte bara släppa såhär hemma också? Jag rider och rider hemma, suger in på träningarna och gör samma hemma men ändå funkar det inte där. Lena är magisk och jag rekommenderar varenda kotte i Kalmar/på Öland att ta en tripp till henne. Jag har aldrig riktigt ridit för en dressyrtränare sedan jag stod på KBF. Jag har tränat för hopptränare (även i dressyren) och tyckt att det hjälpt super. Men det är nog först NU som jag inser hur viktigt det är med bra träning.

De som känner mig vet nog att jag aldrig riktigt hurrat för Kalmar och deras utbud när det kommer till tränare men jag har ändrat åsikt helt. Lena är så jäkla bra och jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort utan henne i detta läget. Idag känns det som att vi kan göra ALLT. Ryttare som påstår att dressyr inte behövs för hopphästar... No words needed.

Contino var så otroligt fin idag och inte ens en minsta lilla tendens till att gnissla tänder. Där sitter man som ett stort frågetecken och undrar varför i h*lvete funkar det inte hemma?? Högersidan var som att rida på moln, vänstersidan är något svagare. Inte så lustigt med tanke på hur mycket jag ridit i höger varv, tragglat och pressat. 

Jag ska inte ta vatten över huvudet. Vi är inte klara än, nästa pass kanske är 5 steg bakåt igen. Men idag är ett bevis på att det går och skam den som ger sig. Idag såg jag ett litet litet hopp tändas om att första sprången börjar närma sig. Men bara LITE. Vi måste vara såhär bra hemma också innan jag vågar mig på det.

Likes

Comments

Hallå! Jag undrar lite vad grejen är med att jag hela tiden ska blogga dagen efter om det som hände dagen innan? Igår t.ex så kändes det kul att vara i stallet igen, för första gången. tanken var att Contino skulle gå på linan men jag sket i det och tricktränade istället. Det är så jäkla kul för Contino är så rolig att jobba med och det finns inget på den nivån som kan gå fel på samma sätt som i ridningen. Visst att man ger lustiga signaler, han fattar fel, det blir pannkaka osv. Men det är ändå det som behövs i processen, det är ett gott skratt och sedan går man vidare.

Så det var otroligt skönt, att få göra något vi båda älskar och framförallt bara få VARA med min häst. Stå och mysa, inga krav, bara va och ha kul. Det är så otroligt underskattat.

Idag är det träning som gäller och i helgen tänker jag låta honom ta det väldigt lugnt. På måndag så kommer Majsan som först tömkör honom och sedan går igenom honom då hon även är massör. Jag har känt på sista tiden att det VERKLIGEN behövs en genomgång. Så äntligen! Framöver har jag en tid inbokad på kliniken för en bra fysioterapeut(?). Minns aldrig vad som är vad, men en person som jag hört mycket gott om som kommer ner till Kalmar från Skåne. Sedan är tanken att han ska få en koll i munnen innan vi tar oss an nya uppgifter.

Ska iväg nu, annars blir vi sena som vanligt. Ni får ha en fantastisk fredag!

Likes

Comments

Alltså men va det inte måndag typ igår? Veckorna går så läskigt fort. Inte bara veckorna, dagarna, månaderna, åren, livet. Allt går verkligen så otroligt snabbt. Ibland är det skönt om man längtar efter något men snart kommer jag vara 30, 40, 50. Det låter sjukt att säga snart, för just i denna sekunden går tiden inte så snabbt. Men tänk efter. Jag minns min 18e födelsedag som om det var förra veckan. Lite random tankar bara.

Jag vill verkligen hinna leva också, även om tiden springer iväg.

Planen igår var att låta Contino gå på linan men Lena ville gärna att jag red så att jag kunde känna hur han kändes. Vilket jag gjorde. Och jag ska väl inte säga att det går skit, för det gör det inte. Så bra som jag rider honom nu har jag aldrig gjort. Jag är så otroligt tacksam för den hjälpen jag valt att ta och som personer är villiga att ge. Utan tränare och hjälp med tömkörningen hade jag gett upp för länge sedan.

Contino är skitfin, verkligen. Han jobbar på bra och han börjar bli riktigt liksidig i jobbet. Traven kunde inte varit bättre i dagsläget och vänstergaloppen är bra. Orken är inte den bästa, men han är fin. Högergaloppen är väl egentligen inte heller så katastrofal. Det är bara jag.

Igår kände jag att jag visste vad jag skulle göra, exakt. Så jag jobbade honom i traven och kände att nu kan jag inte få honom mer upp på vänstertygeln och för att få till det bra i galoppen så gick jag på den ganska tidigt - så att han orkade. Men så fort jag kommer in i högergaloppen så släpper han vänsterstödet och då lägger han huvudet på sne och börjar gnissla tänder. Igår gjorde jag allt. Jag gjorde avsaktningar, flyttade ut honom mot vänstertyglen, böjde, ställde utåt. Alltså jag gjorde ALLT. I traven var han så jäkla fin och hölt loss i högersidan men så fort jag går upp i galopp går det inte. Och även om jag har honom MYCKET loss i höger även där så vet jag inte. Jag vet inte hur mycket som krävs. Jag är så förbannat rädd att det är ett beteende han lagt sig till med och det är nog det värsta som hade kunnat hända just nu.

Äh jag vet inte. Jag måste sluta skriva för jag ångar upp i ilska om jag fortsätter. Idag går han på linan och imorgon är det ny träning på gång. Hoppas på att det går bättre då.

Likes

Comments

​Kan väl säga så att det går skit varje jävla pass och just nu orkar jag inte ens nämna ordet häst. Så jag styr vidare och visar er ett annat inköp jag gjort den senaste tiden. Ett par klackar som kommer användas flitigt ute i sommar. Dessa är inte så farligt höga vilket är superbra. Är helt in love. Nu måste mina ben bara bli lite mer bruna sen är vi redo för sommarens dansgolv.

Likes

Comments

Stupid me. Bloggen stod tom. Inga ursäkter finns. Jag SKA skärpa mig. Ikväll finns inga undantag. Då ska jag fixa tidsinställda och lägga färdiga inlägg i utkast. PUNKT.

Igår var vi iväg med Contino och tränade. Det började med att han vägrade gå in i släpet så nu är det lastträning som gäller framöver. Han har aldrig varit svår, men jag tror att när jag ändrat mitt tänk i lastningen så har han även börjat trotsa. Så bara att börja träna.

Väl framme så red jag fram i ca 10 minuter och sedan satt Lena upp och red resten av passet. Även om lilla jag hade behövs lite fysisk träning så var det otroligt nyttigt och lärorikt att se en så duktig ryttare rida. Det syntes väl hur svag han var och det tog lång tid innan han verkligen gjorde det hon bad om. Sedan såg han jättefin ut när han väl släppte och innan orken tog slut. Man märker att han inte orkar allt och speciellt i galoppen. Hon fick jobba mycket med högersidan som är vårt problem.

Det bästa var väl att jag fick lite mer "såhär är det, så ligger de till"-svar. T.ex på varför han gnisslar tänder ibland. Så nu känner jag att jag har mer kontroll på VAD jag ska göra. Framförallt kommer jag backa några steg och bara lägga fokus på traven ett tag framöver, sedan lägga in galoppen när jag känner att han kommer orka bära sig.

Så glad över träningen!

Idag har jag varit en snabbis på jobbet, umgåtts med Henke och nu ska jag till stallet med mamma och last-träna + rida. Vi ses senare!

Likes

Comments

Godmorgon! Jag fick inte mycket sömn inatt av olika anledningar så är halvt död nu. Får inte i mig någon mat heller då magen strejkar. Så det ser ljust ut. Om en halvtimme ska jag till stallet och förbereda för träning så lite mat måste jag trycka i mig. Jag får vila efter sedan, jobbar inte idag och det känns skönt med tanke på hur trött jag är. Ska bara göra det allra nödvändigaste och sedan ta en powernap.

Contino reds ut barbacka en stund igår. Mest skritt men även lite trav. Flyttade fram och tillbaka för skänkeln, böjde och ställde genom honom, lite stretching kan man säga. Han bet sig fast något i höger så jag kan tänka mig att problemet sitter där även idag.

Jag är ändå taggad för träningen idag och framförallt för att jag vet att jag få uppföljning redan på fredag. Tanken idag var även att Lena skulle sitta upp och rida, så jag hoppas det blir av!

Vi hörs under dagen. Har lite bilder på G och förhoppningsvis blir det lite film på mig och Contino från idag.

Likes

Comments

Har rast på jobbet nu och slutat om drygt en timme. Tänkte visa er en snabb bild på hästen jag red igår. En fyraårig valack som min kompis äger. Det var superroligt och jag kände väl att jag verkligen behövde det där okomplicerade med unghästar. De är så oförstörda. Man får känna sig duktig igen, efter all skit jag sliter med varje dag.
Så jätteroligt och tack Ebba för lånet!!

Nu ska jag in och jobba igen och sen hämta ut ett paket innan stallet!!

Likes

Comments

Ny vecka på ingång! Jag tänkte visa er hur denna veckan ser ut och även skriva ner för mitt eget bästa. Så att jag kommer ihåg allt och har koll.

Måndag: Jobb. Contino rids ut en runda.
Tisdag: Träning för Lena, städa rummet.
Onsdag: Snabbt besök på jobbet, Contino går på linan.
Torsdag: Jobb. Contino trimmas lättare pass i ridhuset.
Fredag: Träning för Lena.
Lördag: Promenad med Contino, jobb, ska fota min kompis som är på bal och på kvällen blir det lite festligheter(nyktert).
Söndag: Jobb för mig och vila för Contino.

Likes

Comments

Godkväll mina vänner. Jag läste nyss igenom inlägget här under och inser att det är så mycket mer jag vill få ut, som inte riktigt gick att få ner i ord. Det är inte bara det - utan även hela grejen med ridsporten i Kalmar som får mig att må illa. Det är så mycket mer och jag vet inte, men det känns som att vi just gjort slut. Jag och ridsporten. Jag känner mig helt tom efter att ha publicerat det. Som om jag verkligen insett - att det är så det är. Som om det är så det måste bli nu. Men inget är hugget i sten, det måste vi komma ihåg.

Jag ville bara säga det!

Idag red jag Contino och känslan hela passet var så jäkla bra. Känslan har varit bra de senaste månaderna men kruxet sitter i när han börjar gnissla tänder. Endast i höger varv i galoppen. Då brinner det upp inom mig. Jag vill inte höra en enda person säga igen att vissa hästar gör det, det kan bli ett invant beteende osv för det är bullshit. Hästar gnisslar tänder om de vantrivs med något PUNKT.

Contino har aldrig gjort det innan skadorna, så att han gör det nu är för mig oacceptabelt. Jag höll på att koka över 75 ggr, gjorde det dock 3. Jag vet lixom inte vart jag ska ta vägen när han börjar. Det går lixom inte att rida bort, vad jag än gör - samtidigt som det känns bra. Hade jag t.ex ridit med musik i öronen hade jag svävat på moln, men inte nu. Höll på att bryta ihop så många gånger. Tog lite vänstergalopp och bytte sedan varv och fick med samma känsla över till höger och då slutade han. Det är så pyttesmå saker man måste ändra på, man sitter och tetsar miljoner olika saker när det bara är en pyttesak som kan få det att funka. Det som funkade idag kanske inte funkar imon osv.. Men visst var det en lättnad att kunna avsluta bra. Det känns inte hundra bra i magen - men jag är åtminstonde inte helt förstörd som jag hade varit annars.

Likes

Comments

1 345367 Next